LINDA
PETTERSSONLinda_Pettersson.html
A B O U TAbout.html
D I S C O G R A F IDiscografi.html
P R E S SPress.html
C A L E N D E RCalender.html
C O N T A C TContact.html

Sunrise on the moon

Dragon 2010


Linda Pettersson-voc

Ewan Svensson-git

Magnus Gran-dr

Yasuhito Mori-bass

Mattias Grönroos-bass

Antoine Hervé-pi

1.   Shy

2.   Busy me

3.   Living in limbo

4.   I´m here

5.   Absolutely you

6.   Sunrise on the moon

7.   Seasons of the heart

8.   Just who do you think you are

9.   No such thing

10. Optimistic blues

11. From out of the shadows

12. Starsville

13. Being human

14. Something in return

Pressröster om ”Sunrise on the moon:


Gitarristen Ewan Svensson är en melodiskrivare av klass vilket framgår i det här lyckade samarbetet med sångerskan Linda Pettersson Bratt. Hans melodier har här fått text av Dave Castle, som ofta fått vara räddningsplanka när svenska sångerskor skall konvertera till engelska.


Tillsammans med en inspirerande grupp musiker från Göteborg gör Linda strålande från sig i Ewans melodier. Sunrice On The Moon blir till en svalkande bris i sommarvärmen där hennes väna stämma ger melodierna all den omsorg de förtjänar. Yasuhito Mori och Mattias Grönros delar på basistjobbet och Magnus Gran är trumslagare. Till detta skall läggas franske pianisten och Fender Rhodes-spelaren Antoine Hervé.

  

Det här torde vara den väsentligaste skiva som Linda gjort. Inte undra på det med en sådan inramning. Hon låter innerligt övertygande utan att bli introvert. Skivan har en subtilitet som inger respekt och beundran där inte enbart Ewans solida gitarrspel får mig att höja ögonbrynen. Alla musikerna drar sitt strå till stacken, som medspelare och lyckade solister. Hervé bidrar också till den läckra helhetsbild som tonar fram. Magnus Grans flexibla spel måste också hyllas.

  

Det är inte bara i den vackra Sunrise On The Moon som skivan når zenit. Något favoritspår har jag inte, det är helhetsbilden som ger mig tillfredsställelse. Slutnumret I Am Touched gör Linda och Ewan på duo vilket förlänger skivans intagande stämning.


Göran Olson

Digjazz
L I S T E NListen.html